Afsted til Asien

Så er ferien forbi, og jeg skal starte hårdt op med en masse møde i Central Asien. I slutningen af august sådan lige, en uges tid efter at jeg er kommet tilbage fra en dejlig ferie med min elskede og min lille søn, skal jeg til Armenien.
Derefter går turen til Usbekistan. Det er et spændende område på verdenskortet. Azerbaijan, fx, er i rivende udvikling. Kasakhstan og Kirgisistan er også spændende. Men det er nødvendigt, at man kan lidt tyrkisk sprog for at kunne kommunikere med mennesker i de stater. Der er ikke mange mennesker, der ved det, men tyrkisk er et kæmpestort sprog. Og det hjælper at kunne lidt, hvis man gerne vil besøge, eller arbejder i de centralasiatiske stater.

Flybilletter

Lige nu, så skal jeg finde flybilletter til Yerevan i Armenien. Vi har et stort projekt dernede, som handler om at udvikle nye inkubatorer. Der sker en masse på den front, der hedder creative industries, og især musikindustrien er i fremgang. Men også design og udvikling af computergames er felter, som armenierne er meget dygtige til. Vi hjælper dem med at sætte inkubatorer op, som henvender sig specielt til unge iværksættere. Der sker en masse. De har satset meget på at udvikle sektorer, som er baseret på viden og ny teknologi. Hvem ved? Måske de også en dag kan blive en destination for ferier og afbudsrejser?

5. tur til Yerevan

Det er 5. gang, jeg skal til Yerevan. Det betyder ikke, at jeg kender byen, men jeg er ved at lære den at kende. Den har stadigvæk sådan et præg af kommunistisk styre, men man kan se, at den er ved at orientere sig meget mere mod vesten. Hvis bare Armenien og Azerbaijan kunne finde ud af, at de to stater kunne udvikle meget mere, hvis de begravede stridsøksen, så ville hele området kunne få en rivende, god økonomisk udvikling. Det er det, de gerne vil, og de har indset, at vejen frem er ny teknologi. At jeg så er ekspert og skal hjælpe dem, betyder, at jeg er nødt til at besøge dem ofte.