Bruseniche uden dør

bruseniche med dør

De fleste mennesker har en bruseniche i deres badeværelse. Det er et element, der kom ind i vores liv, dengang det ikke længere kunne betale sig at bruge meget varmt vand på at fylde et badekar. Badekarret blev skiftet ud med bruseren. Det formindskede vandforbruget. Og det er jo generelt godt, at vi sparer på vandet. På globalt plan er vand jo en mangelvare.

Mange muligheder

Så vi har accepteret brusenichen og bruger den med glæde. Vi skal jo være rene. Og det er rart at mærke de varme stråler fra bruseren strømme ned over kroppen. De fleste mennesker har dog også et lille problem efter brusebadet. Gulvet lige uden for brusenichen er ofte vådt og glat. Derfor er der nogle, der vælger at få sat en brusedør i nichen. Det bremser, ligesom for at vandet flyder ud på hele gulvet. Og der er jo et hav af muligheder med brusenicher. Måske har du også overvejet at få sat en brusedør op? Det er en god idé. Men der er lige nogle ting, du skal overveje, inden du anskaffer en brusedør. Først og fremmest skal du overveje. hvilken type dør, du vil have.

Flere slags brusedøre

Brusedøre kan nemlig fås i 3 forskellige udgaver så at sige. Den første er en dør, der er hængt op med hængsler. Den åbnes på samme måde som en almindelig dør. Den anden type brusedør er en skydedør. Den kræver ikke så meget plads, og der er ikke fare for, at du smækker den i hovedet på et familiemedlem, der braser ind. Den tredje er en foldedør. Det kan være praktisk, men den kræver lidt mere plads, når du åbner den, fordi folderne vil bevæge sig ind i brusenichen og ud i badeværelset. Alle tre typer har fordele og ulemper. Det er dem, du skal kigge på. Det kan være en fordel med en skydedør, hvis badeværelset er lille. Omvendt kan det være befriende med en hængselophængt brusedør.