Personer på byggepladser

Byggeplads

Det er sådan en sløv torsdag eftermiddag. De fleste af kollegaerne er allerede gået i feriehumør. Der bliver talt om destinationer, fjerne rejsemål, og der bliver udvekslet informationer om vacciner og andre forholdsregler, som man skal være opmærksom på. Selv sidder du og småkæmper med en opgave, du fik i sidste uge. Den blev lagt nederst i bunken. Men da din chef rykkede for information om, hvordan det går med at løse opgaven, har du taget fat på den nu. Det er sådan set ikke en kedelig opgave. Det er dog en ret usædvanlig opgave: Hvem har salg af materialeplatforme i Danmark? Du ved lige præcist hvad en materialeplatform er, men ikke mere end det. Det var jo noget, du hjalp din chef – hende direktionssekretæren – med at få lejet til firmaet i sidste måned.

Løsninger til hejs

Hun havde forklaret dig, at firmaet har akut behov for ekstra materialeplatforme, fordi byggeriet, de er i gang med, skal fremskyndes. Derfor må de leje materialeplatforme. Topledelsen er ikke glad for de tilbud, I fandt – så der er overvejelser om at investere i flere forskellige hejs, som kan blive sat ind, når der opstår akutte behov. Du har derfor endelig taget fat på opgaven. Til at begynde med syntes du dog, at det var helt håbløst. Men med lidt opmuntring – og forsikring om at det er ok, at du ringer til forskellige firmaer for at høre, om de har hejsløsninger til salg, så har du fået mere blod på tanden. Det er sjovt at tale med forretningsmennesker. Og det er sjovt at grave den bedste løsning frem. De ved godt, at du slet ikke er kommet i mål endnu. Men du har dog også tillid til, at det kommer du. Du skal bare lige finde ud af, hvordan du skal præsentere behovet, så I sammen kan finde den bedste og billigste løsning.

Personhejs og byggeplads elevatorer

Du sidder ved dit skrivebord og er glad ved tanken om, at om få timer kan du gå hjem med god samvittighed og holde weekend. Du skal til fest hos nogle venner, og tankerne er gearet ind på, at du lige skal nå hen og købe den smarte kjole. Den er perfekt til festbrug. Du bliver dog revet brutalt ud af din tankerække, fordi foran står der en lille mand. Han har jakkesæt og slips på. Stram ser han ud. Han smiler – lidt stift – og spørger, om han kan få lov til at se din chef. Du tjekker din chefs kalender. Jo, han har lige 15 minutter. Du viser manden ind til din chef. Og du når lige at høre, inden du lukker døren, at manden spørger, om det er her, der bliver sat personhejs til salg?

Det gik hurtigt

Der går nøjagtigt 11 minutter. Manden står igen foran dig med det stive smil. Denne gang er det dog ikke så stift som for 12 minutter siden. Han fortæller dig, at din chef har sagt, at du gerne vil hjælpe ham med at indrykke en annonce på den platform, som firmaet driver: Køb og salg af brugte ting. Naturligvis vil du hjælpe ham. Du smiler til ham og beder ham om at beskrive produktet, som han vil sælge. Han begynder på en længere forklaring om, hvad en byggepladselevator er. Han ved ikke, at det er totalt uinteressant for dig. Han skal heller ikke have det at vide. Han skal forklare dig, hvad produktet kan, og hvor meget han vil sælge det for. Du spørger ham, om han har et billede af elevatoren. Det har han. Du får det udleveret. Du scanner det – og I får lavet en anstændig annonce på platformen, der fortæller entreprenører, at der er et personførende hejs til salg. Det har taget jer 10 minutter at få lavet annoncen. Manden er tilfreds. Siger tak og går igen.