Certificeret uddannelse

Jeg er ved at foretage et karriereskift. I mange år har jeg arbejdet som konsulent i et stort ingeniørfirma, og det har været spændende. Jeg har rejste meget i hele verden med det job. Udfordringerne har været mange. Til tider så mange, at jeg fik stress. Jeg blev også overvægtig, fordi jeg skippede at spise sundt.

Stress

Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt ikke kunne få luft, fordi jeg var stresset. Trække vejret kunne jeg, men følelsen af at blive kvalt var rigtig ubehagelig. Jeg fik talt med en psykiater om det på det tidspunkt. (Det er rigtig mange år siden nu.) Og han gav mig noget beroligende medicin. Jeg fik det bedre. Gik også til en psykolog, som hjalp mig over min angst, og så begyndte jeg, også at spise sundt igen. Jeg fik mit liv tilbage, men det var et forløb, som dels var dyrt, dels tog det meget lang tid. Men undervejs i forløbet indså jeg, at jeg ikke ville være konsulent mere. Jeg vil hellere hjælpe mennesker, der har det svært. Så jeg brugte lidt af min tid på at finde ud af, hvordan jeg vil hjælpe mennesker. Stress og overvægt siges at være folkesygdomme i dag. Og det vil jeg gerne hjælpe samfundet af med. Stress kan lede til alvorlige sygdomme, som koster samfundet en masse penge. Det kan overvægt i øvrigt også! Jeg har selv min idé om, at stress og overvægt hænger sammen.

Jeg vil være stresscoach

Jeg besluttede med mig selv, at det er de felter, jeg gerne vil hjælpe mennesker (og samfundet) med.
Derfor starter jeg til næste år på en certificeret stresscoach uddannelse. Der er efterspørgsel på stresscoaches, så mon ikke der også bliver en mulighed for, at jeg kan geare ned i ingeniørfirmaet og blive selvstændig? Og måske burde jeg supplere stresscoach uddannelsen med en uddannelse som diætist?