Hurtig autocollege

Som du måske og måske ikke har bemærket, er denne hjemmeside bygget i det helt geniale system, der hedder WordPress. Det er i dag det mest benyttede system, og det er egentlig interessant nok, for det startede oprindeligt som en blogging-platform. Siden har det udviklet sig helt enormt, og der er titusinder af plug-ins og temaer, man kan udvide med, så i realiteten er alt muligt med WordPress i dag. Men som med alt andet: Intet er perfekt.

Omfang sløver

Jo mere omfattende en hjemmeside bliver, jo langsommere bliver den. Her mener jeg ikke målt i antal sider på hjemmesiden men målt i kompleksitet og funktioner. Jo mere kompleks og jo flere funktioner – jo flere linjers kode, Java Scripts etc. skal der til. Og det sænker den hastighed, hjemmesiden indlæses med.

Tidligere tog man det ikke så tungt, for især i Danmark har alle jo meget hurtige forbindelser til nettet. Men eftersom flertallet i dag benytter mobilen, har også Google valgt at tage indlæsningshastigheden med som en faktor, når det handler om placeringer i søgeresultaterne.

Derfor er begrebet hastighedsoptimering (Læs om det her) blevet en stedse vigtigere faktor for SEO.

Billeder fylder

Billedfiler og grafikfiler fylder meget, og mange hjemmesider gør flittigt brug af store og flotte billeder. Hvis disse ikke er korrekt behandlede til webbrug (skalerede og komprimerede) samt i det optimale format, trækker det voldsomt ned på hastigheden, og dermed på Googles vurdering af hjemmesiden.

Du kan faktisk selv teste din hjemmeside via Googles eget værktøj: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Hvis du scorer under 80, har du behov for at gøre noget ved det – og det er en indsats, der kan betale sig!

Denne hjemmeside scorer i øvrig:

SEO