Dykkerkursus med certifikat

PADI dykkercertifikat

Nu har du jo lært at svømme – for lang tid siden. Det er ikke så svært, som nogen får det til at lyde som. Og du har faktisk også fået bevis for, at du ved, hvad du skal gøre, hvis du ser et menneske i nød ude på havet. Det sker jo, at der er nogle dumdristige, der svømmer for langt ud og ikke har kræfter til at komme tilbage på land. De har brug for hjælp. Og de ved, hvad du skal gøre i sådan en situation. Du har dog også fået en ny idé. Du elsker at opholde dig i vandet og på stranden. Du vil gerne lære at dykke. Det er sådan en tanke om at det kunne være spændende at udforske gamle skibsvrag eller grotter under vandet. Du har set nogle dokumentarfilm om skattejægere, der har dykket ned for at undersøge, om gamle piratskibe havde guld gemt i sig. Det er en spændende verden, dernede – under vandet. Så det her med at dykke kunne du godt tænke dig.

Brug for ilt under vandet

Det er bare sådan, at vi ikke er udstyret med lunger, der har kapacitet til, at vi kan opholde os længe under vandet. Vi har brug for ilt. Og selvom man kan træne sig selv til at opholde sig længe under vandet, så er det altså ikke længe nok, til at man kan udforske et skibsvrag grundigt. Derfor har vi opfundet iltflasker, så vi kan dykke i længere tid ad gangen. Men man kan altså bare ikke lige dykke. Det er noget man skal lære. Og ja, for at kunne dykke, så skal du faktisk have et dykkercertifikat – se her, som viser, at du har lært at dykke, og som beviser, at du også ved, hvordan du dykker sikkert. Det er jo ikke sådan at du bare kan dykke alene. Ofte skal I være mindst 2 personer, der dykker sammen. Det er sådan en sikkerhedsforanstaltning: En af jer kan komme til skade og vil få brug for hjælp.

Mange forskellige certifikater

Der findes forskellige typer af dykkercertifikater. Nogle giver dig lov til at dykke ned på 12 meters dybde, andre til 18 meter osv. Du synes måske ikke at 12 meter er ret dybt. Jeg lover dig: Det er ret dybt. Og trykket, som din krop bliver udsat for, kan blive meget stort.

Hvis jeg var i dit sted, så ville jeg starte med at få et dykkercertifikat, som giver mig lov til at dykke ned på 12 meters dybde. Det er et certifikat, som viser at jeg har lært at dykke sikkert, men det giver mig ikke lov til at dykke alene. Jeg ville derefter forsøge at dykke sammen med andre i en længere periode – mest for at få erfaring – og for at lære af mere erfarne dykkere. Først derefter ville jeg begynde at tage en overbygning til mit dykkercertifikat. Måske.

Tag et godt dykkerkursus

Du kan sagtens tage et dykkercertifikat i løbet af nogle uger på et såkaldt dykkerkursus her. Det kommer an på, hvor du finder et dykkerkursus, og hvilke regler udbyderne af kurset stiller. Der vil givetvis være krav om, at du lærer alt om sikkerhed, og at du deltager i flere forskellige situation, hvor I skal dykke.