Brands og unge

Yeezy sneakers

Din søn er virkelig blevet kontrær. Han vil bare hele tiden lave statements, der går imod alle de gode principper, du har forsøgt at opdrage ham til at følge, når han skal begå sig ude i verdenen: Beskedenhed, ikke vise sig frem, og bare være venlig og hjælpsom. Men nej. Håret skal farves lille. Der skal ørering i næsen. Der skal tatoveres og generelt, så vil han bare provokere. Er det en fase, alle drenge kommer ind i – eller er det noget specielt for ham? Han er 16. I går, da I var på udsalg nede i storcenteret, ville han bare ikke være med til at prøve et par pæne jeans. Han plagede dig om at give ham pengene også selv få lov til at købe tøj til sig selv. Uden mor hængende udenfor prøverum og uden nogen kommentarer.

Lille skænderi

I skændtes. Du var sikker på, at han bare ville bruge pengene sammen med vennerne på fastfood. Han elsker fastfood. Men du tabte tålmodigheden. Sådan lige før lukketid, så kommer der en lille panik, der siger, at du også lige skal nå at handle ind i supermarkedet. Så du gav ham penge. Et ret stort beløb. Og han fik lov til at købe, lige hvad han ville. Han fik også besked på, at du ikke vil finansiere hans forbrug til telefon og data mere. Fint med ham. Han vandrede i retning af burgerbaren. Du sukkede og gik i retningen af supermarkedet. Samme aften kom han hjem. Med et par jeans og nogle t-shirts.

Må jeg købe sneakers online?

Ikke noget særligt. Og han lagde resten af pengene, du havde givet ham, på bordet foran dig og fortalte dig at han gerne ville have lov til at lave et enkelt køb over internettet. Kunne han få lov til at bruge dit betalingskort? Du tænkte lidt og sagde, at ja, det kan han godt. Så længe han bare ikke bruger flere penge end dem, der ligger på bordet. Han lovede det.

Der går sådan ca. 15 minutter. Han er gået ind på sit værelse. Du får en besked om, at du har købt et par Yeezy sneakers – dem her – fra et eller andet site. Prisen er så og så mange kroner, og det er ok. Inden for budgettet.

Dur de at gå i?

Du går ind på din søns værelse og spørger ham, om du må se et billede af det par sneakers, som han har købt. Han er glad. Viser dig stolt et billede af dem. Og du er ved at skrige af raseri. Kan man overhovedet gå i sådan et par sko? Han kigger uforstående på dig. Fortæller dig, at lige præcist det par Yeezy sneakers er den sidste nye trend, der virkelig laver et statement over alle, der ikke har set dem før: De er supergode at gå i – og de holder i mange år! Han taler meget bestemt. Ligesom hans far ville have gjort det. Nå ja – nogle har jo præference for Converse i stedet.

Et eller andet stopper du op. Du opgiver ikke – men du beslutter, at han ikke skal presses ind i dine principper længere. Hvis han vil, så kan han lave alle de statements, han vil.