Skift til digital piano

digital piano

I skal flytte til noget mindre. Det glæder du dig egentlig til. Der er for meget arbejde med at passe det kæmpestore hus. Og nu hvor det kun er dig og din partner, der bor i det, er det på tide at flytte til en ny bolig, som bliver nemmere at håndtere.

Der er bare én ting, som du er lidt ked af. Du bliver nødt til at skille dig af med det gamle klaver. Det er et arvestykke, som du bare har haft stående i flere år. Du har ikke spillet i mange år nu. Klaveret er totalt ude af stemning. Og selvom din partner faktisk har haft succes med at stemme det via en fastnøgle og en app, så kunne du ikke spille på det ret længe, førend det igen var totalt falsk. Du har derfor overtalt din ældste søn til at overtage klaveret. Hans børn vil sikkert nyde at prøve at spille på det. Ligesom han selv gjorde, da han var lille.

Savner at spille

Du kigger på klaveret. Det går op for dig, at du faktisk savner at spille. Men du kan bare ikke holde ud at høre på det, fordi det er så falsk. Du finder dine gamle nodebøger frem og læser i dem. Din indre stemme nynner med. Du smiler, lægger nodebøgerne fra dig og forsøger at glemme tanken om at spille igen. Hvorfor i alverden gør du dog det? Du kan sagtens komme til at spille på klaver, uden at det skal lyde forfærdeligt. Du var jo faktisk ret god til at spille på klaveret, så hvorfor anskaffer du dig ikke et digital piano?

Et digitalt piano er et el-klaver

Et digital piano er et el-klaver og er godt nok ikke et gammeldags piano, men det lyder nøjagtigt, som et velstemt klaver – eller flygel, om du vil. Og vigtigt: Det går ikke ud af stemning. Så der er ikke brug for apps eller fastnøgler og bekymring for, at en streng sprænger. Næst-vigtigt: Et digital piano fås i mange størrelser, og du kan sagtens finde et stort piano, der fylder meget lidt. Når jeg siger stort, så tænker jeg på, at du kunne overveje at købe et digital piano, der spænder over lige så mange oktaver, som et almindeligt klaver gør.

Digitaliseret og aldrig ude af stemning

Fordi lyden, fra det er digitaliseret, har sådan et piano ikke nødvendigvis en kæmpestor, vertikal krop, som strengene ligger inde i. Det ligner faktisk mest af alt et keyboard. Det kan stå på et lille stativ – og det er heller ikke tungt. Det kan nemt flyttes. Så du burde besøge en musikforretning, der har et stort udvalg af digital pianoer til salg. Kig på dem. Prøv dem nede i butikken, og overvej, om det skal være et stort eller et mindre. Naturligvis skal du tænke over, hvad pengepungen tillader. Men du vil blive overrasket, over hvor billigt et digital piano kan være. Måske vil du gerne have et digital piano, der ligger i den lidt dyrere ende. Så er det, sådan et du skal købe. Har du ikke hørt, at de fleste forretninger accepterer, at du kan betale i rater – uden at der bliver lagt renter på?

Er et digitalt piano et elklaver?

Ja, det er det samme. Et el-klaver er en anden betegnelse for et digital piano.

Skal et digital piano stemmes?

Nej - det spiller 100% rent og på tone fra dag 1 og i al evighed.