Gardasøen i egen bil

August. Dejlig måned. Ikke for varm. Ikke for kold. Jeg kan lige mærke, at efteråret ligger og venter på at komme til. Men august holder mig fast i, at det stadigvæk er sommer. Og nu, hvor alle skoleelever skal til at starte igen, så er vejret jo som altid på denne tid vidunderligt. Vores hverdagsrutine er vendt tilbage. Det er sådan set også rart. Vi taler meget om den skønne, men alt for korte kør selv ferie, som vi fik. Det var helt impulsivt. Vi fandt ud af, at vi ville køre en tur til Tyskland – bare fordi vi havde muligheden. Så vi pakkede kufferterne. Fandt en bondegård, som tilbød overnatning og forplejning i det nordlige Tyskland og kørte afsted. Med børn og hund.

Skønne dage ved søen

Og vi fik 6 dejlige dage, hvor vi fik masser af fine, små oplevelser. Ikke noget særligt sådan a la besøg på store seværdigheder eller at se historiske steder. Nej, men vi fik tonsvis af indtryk og viden om, hvordan helt almindelige tyske mennesker lever og bor. Og ja, vores fordomme om, at tyskerne er så disciplinerede, blev ganske grundigt gjort til skamme. Det er søde mennesker. Hjælpsomme. Gæstfrie. Med masser af humor. Vi boede på en lille bondegård lidt uden for Hannover. Børnene fik lov til at hjælpe familien med at samle æg i hønsegården, strigle den lille hest, som deres datter stolt viste os, og i det hele taget være med i det daglige arbejde. Vores hund fik sig da også en ny legekammerat. Den der store rottweiler, de havde, var som et lille lam. Og ja, jeg fik da også indblik i, hvordan en tysk gårdkone laver den her salami-salat, som altid blev serveret til morgenbordet. (Ikke lige en favorit – men en oplevelse!)

Små ture i det skønne landskab

Vi kørte små ture i landskabet. Fik lov til at fiske ved en lille flod, som jeg ikke kan huske, hvad hedder. Vi fangede ikke noget. Men det var en god oplevelse. Turen var kort. Vi nød dagene og gæstfriheden. Og fik naturligvis mod på at køre på bilferie igen. Måske næste sommer. Faktisk har min mand og jeg allerede talt lidt om, at vi måske skulle bruge de kommende måneder på at planlægge den næste sommerferie. Måske noget med at køre på camping i Italien. Og helt sikkert vil vi gerne være på ferie i længere tid end blot 6 dage. Måske 14. Tanken og idéen er slet ikke fremmed eller skræmmende for os.

På camping ved Lago di Garda

Vi har prøvet at være på bilferie nu. For første gang. Det gik godt. Så hvorfor skal vi være skræmte over en længere ferie til næste år. Vi behøver jo ikke at sætte os et mål, der hedder, at vi skal køre helt til Sicilien. Vi kan da starte i Norditalien. Måske camping ved Gardasøen vil være en god idé? Måske noget med camping og bondegårdsferie – sådan kombineret. Det vil slet ikke være utiltalende. Muligheden for både at lære andre campister og lokale, italienske mennesker at kende ligger jo lige foran os. Vi må sætte os ind i de muligheder, vi har, så vi kan få en dejlig ferie til næste år igen.