Hvalpe i træning

Hundehvalpe skal trænes

Dette er en virkelig historie. Den udspillede sig for ca. 20 år siden. Ikke i Danmark. Det er helt ligegyldigt, hvor. Der skete det, at jeg var på vej hjem fra et besøg hos min svoger. Vi kørte forbi et dejligt sted og besluttede at holde en lille pause. Bare sætte os i naturen. Drikke lidt vand og slappe af, inden vi kørte videre i de næste 6 timer for at nå hjem i tide.

Vi parkerede derfor bilen inde ved en lille parkeringsplads. Gik med et tæppe og 2 x 1,5 liters vanddunke under armen ind i skoven og fandt et sted, hvor vi kunne sprede tæppet ud lægge os og strække ben og ryg og bare nyde det gode vejr. Vi drak en slurk vand hver især.

Han sov

Min mand faldt i søvn. Han havde brug for en slummer. Selv var jeg ikke så træt, så jeg lå bare der og lyttede til vinden og træernes blade, som hvislede. Jeg kiggede op på himlen og lyttede til stilheden. Men pludselig kunne jeg høre en lille piben. Som om et lille dyr græd. Jeg rejste mig og gik nærmere mod det sted, lyden kom fra, og fandt en lille hvalp. Den var helt alene.

Måske var den faret vild. Måske var den blevet anbragt af et samvittighedsløst menneske. Det får jeg aldrig svar på. Jeg samlede hvalpen op. Den puttede sig i min favn. Den var sød. Den var blød. Dens pels var rød. Den græd. Jeg kunne se, at det var en lille spaniel. Ikke helt rent racet. Jeg gik tilbage til stedet, hvor min mand lå og sov. Han havde vendt sig. Han lå pladask på ryggen. Sov som et lille barn.

Den hundehvalp skal trænes

Jeg placerede den lille hvalp på hans bryst. Den faldt hurtigt til ro. Jeg sad og iagttog min mand og hvalpen. I sin søvn kunne min mand mærke, at noget lå på hans krop. Hans arm bøjede sig mod brystet, og han kunne mærke den lille, røde pelsklump, der lå og sov på hans bryst. Han vågnede. Så på mig. Sagde ingenting. Vidste godt, at det var et værdifuldt øjeblik. Kiggede lidt på den lille hvalp. Aede den på dens pels og sukkede. Der gik måske et kvarters tid, hvor ingen af os sagde eller gjorde noget – ud over at min mand aede den lille hvalp. Efter et kvarter sagde min mand så: ”Ja, du, nu bliver det vel noget med, at jeg skal til hvalpetræning, ikke?”

Lære at træne hund korrekt

Jeg smilte tilbage til ham. Bad ham om at vække den lille hvalp. Viklede tæppet sammen og fik lavet en lille seng til hvalpen. Vi kørte hjem. Fik lavet en aftale med en dyrlæge den næste dag. Min mand fandt et sted, hvor han kunne komme til hvalpetræning med den lille hund. Han vil faktisk gerne lære at træne sin hund. Hunden fik sine vaccinationer. Den voksede sig op til at blive en rigtig god familiehund, fordi han lærte hvordan den skulle udvikles. Og ja, hvordan skal jeg forklare dig vores sorg, da vi blev nødt til at aflive den for 3 år siden. Den blev 17 år. Fik et godt liv.