Osmose og drikkevand

Her i landet, hvor jeg bor, har man valgt en anden strategi for, hvordan samfundet skal åbnes efter Covid-19 krisen. Der, hvor man i Danmark valgte at sende de små børn i skole ret tidligt i genåbningsprocessen, har man her i landet valgt, at de først skal starte i skolen nu her den kommende mandag. 3.g’erne startede, for 3 uger siden og klasserne fra 8. til 2.g startede for en uge siden. Turen til de små klasser kommer så i næste uge. Det bekymrer mig lidt. Små børn er ikke så nemme at holde styr på. Især ikke, når det kommer til, at de ikke må røre ved hinanden. De har jo savnet hinanden. De har savnet at lege sammen. De har glædet sig til at komme i skole igen.

Drikkevandet

Måske er det lidt hysterisk. Jeg synes det ikke. Det bekymrer mig virkeligt. Jeg ved jo, at de i frikvartererne vil spille bold løbe hen for at drikke vand fra de der drikkevandsanlæg, som de har i alle skoler. De vil da ikke huske på, at de skal fylde et bæger med vand og så drikke det. De vil da drikke det direkte fra vandhanen. Det må de dog ikke. Men kan de styre det i skolegården. Der er jo vild leg. Ungerne har travlt, så jeg tænker, at de bare lige løber hen for at slukke tørsten hurtigt uden at tænke sig om. Det er jo varmt her. Meteorologerne lover op til mere end 32 grader i den kommende uge.

Er der vagt på?

Vil skolens lærere stå vagt ved drikkeanlæggene? Vi har godt nok fået at vide, at børnene selv skal medbringe drikkevand. Det køber vi i små flasker. Men husker børnene at tage dem med ud i frikvartererne mellem lektionerne. Jeg tror det ikke.
Det er kilde til bekymring fra min side – jeg gør jo meget for at de små også får de kosttilskud og vitaminer, de har brug for. Jeg har godt nok gjort meget ud af at tale med mit barn om det. Har lært hende, at hun skal bruge håndsprit før, og efter at hun rører ved noget som helst. Jeg har købt et smart hylster til hendes vandflaske. Det er ikke sådan en termokande. Det er mere en holder, som man kan stoppe vandflasken i. Jeg forsøger at indprente i hende, at hun altid skal have den med sig. Men hvad sker der, hvis hun har drukket alt vandet og stadig er tørstig? Skolens kantine vil jo ikke åbne, så hun kan ikke købe en ny flaske.

Omvendt osmose vandfiltrering

Hendes venindes mor har lidt af de samme bekymringer og problemer. Hun har dog valgt at helgardere sig, og har købt to vandbeholdere, som pigen får med sig. Det kan måske blive lidt tungt for hende at bære i tasken på vej til skole. Et ekstra kilo i en lille rygsæk.

Jeg ved virkeligt ikke, hvad jeg skal gøre. Muligheden for, at jeg kan nå hen til skolen midt på dagen, er til stede. Måske er det en løsning. Gå derhen for at tale med min datter i et frikvarter og give hende en ny flaske med rent drikkevand, så hun ikke kommer til – ved en fejltagelse – at bruge drikkevandsanlægget. De bruger jo det bedste, der findes – nemlig omvendt osmose: https://avand.dk/omvendt-osmose/