Prisen på gas er eksploderet!

jordvarme og varmepumper i stedet for gasfyr

Der har næppe været et bedre tidspunkt at udskifte sit gasfyr eller oliefyr for den sags skyld. Især gasfyr er i den grad kommet på dagsordenen ovenpå krisen i Ukraine, som du kan læse mere om her. Sagen er den, at prisen på gas ganske enkelt er eksploderet, og at det umiddelbart blot synes at være begyndelsen!

Men hvilke andre energikilder er der så, som virkelig kan sænke prisen på din varmeregning. Ja, kan du få lagt fjernvarme ind, så er det sandsynligvis vejen at gå. Dog er det ikke alle husstande, der har den mulighed, og her kommer jordvarme og varmepumper ind i billedet.

Jordvarme

Jordvarme er Moder Jords naturlige varmekilde, da varmen, som navnet antyder, kommer direkte fra jorden. Jorden har en rimelig konstant varme, når man kommer under den frostfrie grænse, som er cirka 80 – 100 centimeter.

Ved at lægge jordslanger ned i denne dybde, kan man udnytte denne naturlige jordvarme. Jordslangerne er nemlig fyldt med væske, som varmes op og sendes ind til jordvarmepumpe, som opvarmer den yderligere.

Når den er tilstrækkelig opvarmet, kan den sendes ind og bruges til at opvarme brugsvandet, radiatorerne og gulvvarmen. Men hvad er prisen så for sådan et jordvarmeanlæg? Ja, prisen afhænger af dit forbrug, størrelsen på din bolig samt om det skal være lodret/vertikal jordvarme eller vandret.

Det bedste du kan gøre er altid at indhente tilbud. På den finder du ud af præcis, hvad jordvarme koster i dit område. Indhent tilbud og pris på installation af bedste jordvarmeanlæg på f.eks. Jordvarmeanlæg.dk.

Som udgangspunkt skal du regne med en pris fra cirka 125.000 kr. for horisontal jordvarme og op til 250.000 for vertikal jordvarme i et hus på 200 m².

Luft til vand varmepumpe pris

Ønsker du i stedet at få installeret en luft til vand varmepumpe, som er lidt billigere at få installeret, så vælger du ligeledes en meget klimavenlig energikilde. Sagen er den, at både jordvarmeanlæg og luft vand varmepumper har en SCOP tal på cirka 4 – 5.

SCOP tallet henviser til, hvor meget strøm anlægget bruger i forhold til kWh strøm. Så et SCOP på 4 betyder, at for hver kWh el, anlægger bruger, får du 4 kWh varme. Igen afhænger prisen af dit forbrug og størrelsen på dit hus. Men du kan cirka regne med, at prisen ligger fra 110.000 – 130.000 inkl. montering.

Vil du være sikker, kan du indhente luft til vand varmepumpe 200 eller 300 m² pris ved at få tilbud fra 3 – 4 installatører. Her kan vi anbefale en tjeneste ved navn Bedste-varmepumpe.dk, som er en populære guide om alverdens typer varmepumper, herunder også luft til luft varmepumper.

Montering i hele Danmark

Du kan få installeret jordvarme og varmepumper i hele Danmark, herunder i København, Aalborg, Randers, Ringkøbing, Viborg, Århus, Frederiksberg, Gentofte, Glostrup, Helsingør, Herlev, Hillerød, Rønde, Haverslev, Hobro, Thy, Nakskov, Vamdrup, Brørup, Fjerritslev, Jægerspris, Vojens, Haslev, Aabybro, Langeskov, Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Amager, Faaborg, Haderslev, Kerteminde, Kolding, Langeland, Middelfart, Fyn, Svendborg, Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland på Sjælland og på Bornholm.