Privatalarm

Flere af mine venner siger, at jeg er hysterisk. Måske har de ret. Måske er jeg bare almindeligt fornuftig. De synes, at det er hysterisk, at jeg vil have en privatalarm i mit sommerhus. Men det vil jeg altså. Og jeg har en rigtig god grund til det: Jeg er sølvsmed og vistnok også det, som kaldes workaholic. Jeg får en god idé, og så skal den omsættes til et produkt. Et smykke, eller en brugsgenstand. Det betyder, at jeg tager arbejdet med mig overalt, hvor jeg kommer. Da jeg bruger en del tid i sommerhuset, og samtidigt er glemsom, så hænder det, at jeg glemmer en del af ædelmetallerne, når jeg tager derfra. Det ved alle i den lille landsby, som huset ligger i. Og jeg ved, at der er nogle ivrige unge knøse, som ikke har andet at lave end at komme lidt på kant med loven.

Ikke pæne drenge

De er arbejdsløse – og måske også lidt dovne. De gider ikke dyrke markerne. Vil hellere ræse rundt på knallerter og motorcykler alt efter deres forældres økonomiske situation. De finder naturligvis på forskellige drengestreger, som kan være ret farlige. Sidste år, fx fandt jeg ud af, at de havde skudt med jagtgevær mod min elektricitetsmåler. Jeg blev rasende og fik fat i den lokale ’borgmester’. Han beklagede meget, men sagde, at han ikke også kan være politimand.
Det havde jeg nu ikke bedt ham om at være, men jeg bad ham om at indskærpe overfor borgerne i landsbyen, at der er grænser for, hvad der er tilladt.

Tid i sommerhuset

Og nu fordi jeg bruger en del tid i sommerhuset, så ved alle i landsbyen, også hvad jeg laver – at jeg er sølvsmed. De ved også, at jeg er distræt og glemsom, så chancen for, at der kommer et indbrud, er ret stor. Jeg har et indbygget pengeskab, som jeg gemmer metal og sten i. Det er godt kamufleret i stenmuren, men alligevel. Jeg er overbevist om, at det vil være rigtigt at få sat en privatalarm op. Venner og bekendte kan sige, at jeg er hysterisk, ja, men jeg har det bedst med at få en privatalarm. Det skal være sådan en, som kan give mig besked via SMS, når der er ubudne gæster i mit hus.

Så kan jeg lige med det samme ringe til vagtcentralen og politiet. Og så kan jeg håbe på, at de tager affære med det samme. Også selv om at huset ligger i en lille flække. Og jeg kan dokumentere overfor mit forsikringsselskab, at jeg reagerede prompte på SMS’en. Jeg har nemlig talt med mit forsikringsselskab om det. De anbefalede, at jeg får privatalarmen sat op hurtigst muligt. Nu skal jeg bare finde et selskab, som vil komme og sætte systemet op hurtigst muligt. Der er flere selskaber inde i øens hovedby, så i morgen kører jeg derind og spørger til priser og mulige løsninger. Det bliver en hård tur derind, men når jeg har sat mig det i hovedet, så skal det bare gøres. Lige med det samme!