Skøde til arvet hus

Vi er lige kommet hjem efter at have været henne hos advokaten. Vi, det er mine søskende og jeg, skulle skrive under på et skøde, fordi vi har arvet vores forældres hus. De havde lavet et testamente via dk-testamente.dk, som udpegede, hvem af os der skulle have deres enkelte ejendele, og at vi skulle arve huset i fællesskab. Vi må ikke sælge det videre. Det skal gå i arv fra os til vores børn. Vores ægtefæller må ikke arve dele af det efter os. Vi har også fået besked på, at vi skal dele alle omkostninger huset, giver os ligeligt. Alt efter, hvor mange ejere det har.

Ikke en egentlig bolighandel

Det er i sig selv ikke en egentlig bolighandel, men der har været en del papirarbejde med at få skødeskrivningen på plads. Især fordi vi bor ikke i den samme del af verden, og der har været lidt knas med at få fuldmagter og den slags. Men som advokaten sagde, inden vi skrev under: ”Nu er alt på plads!” Tak, for det. Selv det med tinglysning: https://skoede247.dk/ Men det er det bare ikke.

Testamenterne

Netop fordi vores forældre har lagt den klausul, at vores ægtefæller ikke må arve huset, hvis vi går bort, så er jeg nødt til at få ændret mit testamente. Og jeg har stærkt brug for noget testamente rådgivning i den forbindelse. Naturligvis skal mine børn arve mig, hvis jeg dør. Men hvad med min mand? Hvordan får jeg formuleret det, at han ikke skal arve en del af mine forældres hus? Det er lidt af en nød at knække – og et eller andet sted, så ved jeg, at det sårer ham lidt. Han siger godt nok, at han er ligeglad, og at det er fint, at vores unger skal arve det. Men jeg kan godt mærke, at han ikke er helt glad ved det. Han har altid følt sig lidt uvelkommen hos mine forældre, da de var i live. Måske fordi han ikke er dansker.

Træls situation

Mine forældre var da heller ikke glade for, at jeg giftede mig med en italiener og flyttede til Rom. Så der er nogle følelser i spil, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal håndtere. Vi kommer igennem processen, det er bare noget bøvl, at vi skal bruge en del af vores ferie på det. Vi havde set frem til en fredelig ferie i Danmark med besøg hos venner og bekendte. Men lysten til at besøge vennerne er ligesom pustet væk. Vi har talt om, at jeg hurtigst muligt skal finde ud af, hvad det vil koste at få ændret vores testamente. Det har jeg tænkt mig at gøre i eftermiddag.

På nettet

Jeg vil gå på nettet og søge efter testamente pris, og så vil jeg kontakte den første, jeg finder på listen, som er i nærheden af, hvor vi opholder os nu. Kan jeg nå det, vil jeg booke et møde med dem og få arrangeret, at vi får omskrevet testamentet, så det gælder både i Danmark og Italien, og at det imødekommer vores (og mine forældres) ønsker. Derefter kommer lysten til at se vennerne nok tilbage. Det med testamente og bolig er vigtigt at have styr på!