Smerter slider

Woman in Gray Tank Top

Alle har på et eller andet tidspunkt smerter. Vi kan måske håndtere at leve med dem, fordi vi kan få smertestillende medicin, og fordi vi ved, at smerterne vil fortage sig. Men nogle mennesker må døje med smerter i meget lang tid. Og det er ikke altid, at de smertestillende midler, vi kan købe i håndkøb, er tilstrækkelige. I de tilfælde må et menneske med smerter vælge: Gøre noget ved smerterne – eller optrappe de smertestillende midler. De færreste vælger at tage stærk medicin. Heldigvis. Men hvad gør de ved smerterne?

Fysioterapi er reel videnskab

Nogle går til forskellige healere, hvor der bliver messet forskellige bønner og brændt duftende krydderurter. De tror på, at en shaman kan helbrede dem. Andre mediterer. Andre igen tager i sauna – eller køber saunatæpper! Andre gør det, som de fleste burde gøre: De finder en klinik med fysioterapi i København eller Valby her og kommer i behandling dér.

Smerterne skyldes nemlig ofte, at vi bruger musklerne forkert. Og for at lære musklerne, at de skal bruges korrekt igen, så er genoptræning nødvendigt. Genoptræning er ikke altid en følge af ulykker og inaktivitet. En god fysioterapeut kan du sagtens finde. Og han – eller hun – kan sagtens hjælpe dig. Hun behøver ikke altid at have indgående kendskab til dig. Hun behøver fx ikke at vide, at du var ude for en trafikulykke for fire år siden og kom i genoptræning efter et langt ophold på hospitalet. Er hun kvalificeret, så vil hun kunne give dig den hjælp, som du har brug for, når dine muskler ikke fungerer, som de skal.

Veluddannede fysioterapeuter

Det vil dog være en stor hjælp for hende, hvis du fortæller hende om skaden, som du fik efter trafikulykken. Det vil kunne hjælpe hende til at effektivisere behandlingen, du skal have. Og er hun en af de helt gode, så har hun allerede løsningen klar, når du har haft den første samtale med hende. Det sidste kursus i fysioterapi, som hun fulgte, introducerede hende nemlig til neuro-activation, som er en meget ny metode, fysioterapeuter kan anvende. Den er effektiv. Faktisk har det vist sig, at den nedsætter behandlingstiden så kraftigt, at nogle fysioterapeuter i København frygter for deres virksomhed, hvis de ikke følger med i alt, hvad der handler om nye behandlingsmetoder inden for fysioterapi.

Resultaterne kommer med god behandling

Kender den fysioterapeut i Valby, som du går hos, ikke til neuro-activation, så skal du altså ikke være bekymret. Han er dygtig nok. Og han skal nok få information om neuro-activation. Det, du skal sørge for, er, at du bevarer din tillid til din fysioterapeut. Det er det vigtigste, når du er i genoptræning. Uden tilliden vil du ikke komme igennem et langt forløb, hvor du både bliver træt og frustreret. Tilliden vil vise dig resultaterne – og er det ikke resultaterne, du gerne vil se? Det vil jeg mene. Og det mener du også. Resultaterne kommer. Og din fysioterapeut vil helt sikkert gerne følge forskellige kurser i fysioterapi – herunder også behandlingsmetoder, der kaldes for neuro-activation. Læs mere om det her. Du skal derfor være tryg, når du besøger din fysioterapeut. Du får altid det bedste, han eller hun kan yde.