Advokaten siger

Min advokat i København har hjulpet os godt på vej med købet af vores nye hus. Vi har købt et hus i Køge. Nede ved noget, der hedder Hastrup. Det er sådan et parcelhuskvarter, som blev etableret i slutningen af 60’erne eller begyndelsen af 70’erne. Dengang økonomien gik godt, og der ikke endnu var oliekrise. Det er nogle temmelig store huse og grundene – eller parcellerne – er rimeligt store. Kvarteret er ’vokset’ til. Man kan se, at hækkene, der skjuler hegnene, er tætte. Træerne, der blev plantet i haverne, er vokset store. Der er hyggeligt. Vejene i kvarteret er blinde. De fleste af dem. De ender i sådan en ’rundkørsel’, hvor der kun er adgang til en gangsti, så børn kan gå i fred og ro for biler. Ret smart faktisk.

Et plan og stort

Huset, vi har købt, er i et plan. Det er stort. Der er to store stuer. Den ene af dem kaldes for en havestue. Man kan helt tydeligt se, at det er en tilbygning, der er blevet lavet for mange år siden. Den anden stue – dagligstuen har en brændeovn. Flot og velholdt. Og så er der 5 værelser. To badeværelser og et køkken. Det bedste er, at der også er et bryggers. Det synes jeg, er utroligt praktisk. Det er sådan et sted, hvor man kan parkere de våde sko, vaskemaskinen og samtidigt have en kæmpe kummefryser stående. Jeg glæder mig til at flytte ind. Det bliver dejligt for os at komme væk fra København. Og det bliver endnu bedre for os, fordi mit arbejde ligger her i Køge. Jeg skal ikke længere bruge tid på at pendle frem og tilbage. Min mand har også fået nyt arbejde på Køge Sygehus, så det også er perfekt for ham. Han tager gerne de ca. 5 km på cykel indtil sygehuset.Sådan en bolighandel har enorm indflydelse på alt.

Tjek for fejl og mangler

Vores advokat var vældig sød og sørgede for at kontakte en specialist, som tjekkede huset, inden vi skrev under på købsaftalen. Et tjek for fejl og mangler ved fast ejendom er en god rutine, som alle bør få lavet, inden de skriver under. Vores advokat har fortalt os mange gruelige historier om folk, der er kommet galt afsted, fordi de ikke fik lavet sådan et tjek. De har måttet slås med tidligere ejere og forsikringsselskaber i årevis, fordi de var ’for hurtige’ til at skrive under på en købsaftale.

Heldigvis fik vi lavet sådan et tjek. Måske lidt overflødigt. Der blev ikke fundet fejl eller mangler ved den ejendom, vi købte. Men hellere være på den sikre side. Huset er konstrueret meget fint. Der er hverken sætninger eller problemer med nogen som helst af installationerne. Hverken el- eller vandinstallationer. De tidligere ejere har også gjort meget for at vedligeholde huset godt. Haven, som de er kede af at skulle sige farvel til, er meget smuk. Vi har lovet at invitere dem til kaffe i haven, når vejret er til det. Det er jo et ældre ægtepar, der har boet i huset. Nu er de for gamle til at kunne passe på det, så de vil nyde noget af friværdien i en ny, smart lejlighed nede ved stranden.