Bestik er isenkram

Som du ved, så kan jeg godt lide at dække et fint bord, når jeg har gæster. I det hele taget kan jeg godt lide at gøre noget ud af måltidet. Også når jeg er alene. Men det er da sandt, jeg gør mere ud af det, når jeg har gæster. Hvordan kan det egentlig være? Jeg mener, der er en grund til, at jeg hiver mit sølvbestik frem, når jeg får gæster. Hvorfor bruger jeg det ikke til hverdag? Grunden ligger bestemt ikke i, at sølvbestikket ikke må vaskes i opvaskemaskinen. Jeg bruger jo ikke en opvaskemaskine. Det er helt forkert, når man er alene. Medmindre man vil leve med stinkende, beskidte tallerkner, der er stuvet ind i opvaskemaskinen, mens man venter på, at den bliver fyldt og klar til vask. Det er simpelthen det værste jeg ved.

Fyldt opvasker

En opvaskemaskine fyldt med snavset bestik, tallerkner og glas. Jeg kan godt forstå, at en opvaskemaskine er nyttig, hvis man er en familie. Men når man bor alene, så tager det hverken ret meget tid, eller vand at vaske op i hånden. Så, set fra miljøsiden og den praktiske side, så synes jeg altså ikke, at jeg har brug for en opvaskemaskine. (Men når jeg har gæster, så vil jeg da ønske, at man kunne leje en for en dag eller to.)

Gæster

Men det her med at have gæster. Hvorfor gør jeg mere ud af borddækningen, når jeg får gæster? Hvorfor gør jeg ikke lige så meget ud af det, når jeg er alene. Det er jeg jo alligevel de fleste dage. Hvad ligger til grund for det? Jeg ved det ikke. Tænker, at det har noget at gøre med, at vi gerne vil vise vores gæster vores bedste formåen. Men mit spørgsmål kommer tilbage: Hvorfor viser jeg ikke overfor mig selv min bedste side? Fortjener jeg ikke det? Det synes jeg faktisk. Så jeg er begyndt at ændre kurs, når jeg køber nyt bestik til, når vi skal være mange her hos mig. Det må gerne være fancy og flot. Men det må ikke koste det vide ud af øjnene. Til gengæld må den gaffel og kniv, jeg bruger til hverdag gerne, være dyr. Den skal være i rigtig god kvalitet og smuk at se på. Og glassene. Jeg har både nogle dyre krystalglas og nogle billige krystalglas. Begge sættene er smukke.

Gæsterne får det billige

Gæt, hvad jeg sætter frem, når jeg har gæster. Nemlig! De billige. Der er ikke nogen grund til, at en gæst skal blive ulykkelig, hvis han eller hun kommer til at vælte glasset, og det går itu. Middagen skal være hyggelig for alle – også selv om der sker små uheld. Det er lidt den samme filosofi, jeg har vedrørende bestikket. Ofte har jeg lagt mærke til, er gæsterne mere fokuserede på at smage på maden – forståeligt nok – end de er på at lægge mærke til, om der står et mærkenavn på bestikket, de spiser med. Det eneste, jeg ikke laver om på, er stellet, som jeg bruger. Det er det samme, både til hverdag og til fest. Flot og enkelt. Jeg handler al den slags her: https://www.kramogkanel.dk