Brugt bil tjek

Nogle gange, så kan man være utroligt heldig og finde en brugt bil, der er fuld af værdi, men som ikke koster særligt meget. Det er næsten som at vinde i lotteriet, synes man. Og ja. Det er en gevinst. Men pas på. Der kan være ting i relation til bilen, som ikke er helt i orden, og som du bør undersøge, inden du kaster dig ud i at købe den bil, du lige har set. Derfor får du lige en tjekliste om, hvad du skal undersøge, inden du får et billån og køber den.

3 vigtige ting

  1. Tjek restgæld i bil. Det er en selvfølge, at du ikke skal købe en brugt bil, hvor den tidligere ejer har en restgæld. Er der det, så er det et no go.
  2. Tjek kilometertal. Kan det passe at bilen kun har kørt så og så mange kilometer, selvom den er så og så mange år gammel? Hvis forholdet mellem alder og kilometertal er ude af proportioner, så er der muligvis noget galt. Det ville jeg undersøge nærmere. Og endelig:
  3. Tjek af nummerplade. Der findes sites, hvor du kan tjekke bilen ved at bruge dens nummerplade eller stelnummer. Det bedste sted er https://www.nummerplade.net/

Viden er magt

Du vil hurtigt finde ud af, om bilen har været synet, eller om der er nogle grå områder, som du skal være ekstra opmærksom på, hvis du gerne vil købe den.

Hellere forsigtig end i problemer

Måske lyder det, som om jeg er krakilsk, men hellere være krakilsk end at sidde med en bil, der ikke er ok til at komme på de danske veje. Det handler jo om, at du og din familie skal kunne køre sikkert. Lige fra det første øjeblik en af jer sætter jer bag rattet i den nye bil.

Så mit råd er: Lyt til mit råd, og brug denne lille tjekliste. Det tager kun 3 minutter.