Fest med diskokugle og LP plader

Der skal holdes fest her i familien. Og jeg har lovet mine forældre at hjælpe dem med at få arrangeret det hele. Der kommer mere end 50 gæster, og min far ønsker sig, at der skal være rigtig fest. Med dans og sang, mad og vin i massevis. Det er ham, vi skal fejre. Han bliver 60.

Maden først

Min mor har travlt med at forberede maden. Samtidigt er hun også hende, der flytter rundt på møblerne, så der kan dannes et dansegulv. Jeg – og min søster – er dem, der slæber de tunge ting rundt. Dvs. vi flytter møblerne, bærer alle indkøbene ind fra bilen, stiller hvidvinen på køl og den slags. Far, han går tur med hunden. Den skal trættes, så den ikke orker at blive overeksalteret, når alle gæsterne kommer. Vi er så småt ved at få arrangeret hele møblementet i den store stue, så der er dannet dansegulv. Jeg har også flyttet anlægget og dets højtalere. De er blevet sat op – og jeg har testet, at det hele er sat rigtigt op.

Pladespiller til vinylplader

Min far har et gammelt anlæg med en billig pladespiller. Det lyder godt nok. Vi har fundet en hel del af hans vinylplader frem, men for en sikkerheds skyld har vi også lavet nogle playlister på Spotify.

Mens vi tager en pause midt i alle forberedelserne, sætter jeg mig i en af sofaerne og kigger på rummet. Jeg har lige lyttet til et par numre fra en af playlisterne. Disko. Fra den gang far var ung. Sjovt. Jeg har bare en fornemmelse af, at der mangler et eller andet i rummet, inden det er perfekt. Kan bare ikke lige finde ud da.

Jeg trækker gardinerne for, for lige at få en fornemmelse af, hvordan det vil være, når det er mørkt i aften, og stuen er fuld af mennesker.

Vi skal da have en diskokugle!

Så slår det ned i mig. Selvfølgelig. Der mangler en diskokugle! Det er det. Jeg spørger min søster om, hvad hun synes om rummet. Er det godt nok, eller er der noget galt? Hun kigger og tænker sig om. Hun synes, at det ser fint ud. Jeg fortæller hende, at jeg synes, at vi skal køre ind til centrum hurtigt og købe en diskokugle. Vi kan lige nå det, inden gæsterne kommer.

Hun kigger på mig, og et stort grin bryder ud. Ja, selvfølgelig. Det skal vi da. Vi låner lige min mors bil, uden at hun ved det. Kører ind til en kæmpe musikbutik og for at få købt diskokuglen. Vi finder én, der er forholdsvis stor, men flot. Den har spejlfacetter, spots og fjernbetjening. Min far bliver glad. Jeg er ikke i tvivl. Vi køber den og kører hjem igen.

Vores mor har ikke opdaget, at vi var væk i en lille times tid. Hun har haft for travlt med at arrangere buffeten. Vi fortæller hende, at vi har købt en diskokugle, og den lige skal sættes op. Hun hjælper os med at sætte den op, og så er vi klar til at feste for min far.