Efterårsferie i sommerhus

Grenå starnd

Efterårsferien står for døren. Dejligt med en uges ferie. I skal nyde at være sammen med hele familien. I har nemlig fundet ud af, at I ser alt for lidt til hinanden. Faktisk samles I kun til jul og påske. Resten af året har I bare for travlt.
Sidst, I sås, blev i derfor enige om, at I skal gøre noget for at holde sammen på familien. Det betyder meget for jer. Derfor har I besluttet at leje et kæmpestort sommerhus, hvor I kan bo under samme tag – alle sammen – i efterårsferien. Det bliver til 16 mennesker i alt. Og det inkluderer både dine forældre, dine søskende og alle børnene.

Krav til huset

Der skal være mulighed for, at I kan tale sammen i fred og ro for børnenes lege. Der skal være mulighed for at alle børn kan lege sammen. Der er otte børn i alt. Tre af dem er jeres. De skal udvikle et godt forhold til deres fætre og kusiner. Og ja, de gamle skal have lov til at kunne trække sig tilbage, når det er tid til luren efter frokost. Så der har været ret store krav til det sommerhus, som I har lejet. Der var ligesom lidt pessimisme blandt jer, da I ledte efter sommerhuset. I har jo brug for mindst syv soveværelser og der skulle da gerne være to eller tre badeværelser. Der var også lidt med økonomien. I har besluttet at dele udgiften ligeligt imellem de voksne – fire par i alt: Din bror, din søster, dine forældre og dig selv. Børnene tæller ikke med. På den måde bliver det overkommeligt for alle at kunne deltage i jeres fælles ferie.

Hvem har tilbud på sommerhusudlejning?

Det var dog svært at finde et komfortabelt sommerhus lige i den uge. Det lader til at mange familier – også store – skal på sommerhusophold i uge 42.

Du var dog så heldig, at du ved et tilfælde fandt et site på internettet, som har tilbud på sommerhusudlejning. Det besøgte du – og vupti, pludselig var der et stort sommerhus til leje i netop den uge. Oppe ved Grenå. Prisen var også indenfor rammerne, som I havde sat i fællesskab. Du sendte linket til din bror og søster, så de lige kunne se billederne af huset, inden de gav grønt lys for, at du lejede det. Der gik fem minutter, så var der svar fra din søster: ”OK – ser fint ud”. Du blev glad for hendes hurtige respons. Din bror var næsten lige så hurtig. Han sendte en SMS: ”Ok”. Du bookede sommerhuset via sitet med sommerhusudlejning og fik meget hurtigt en bekræftelse på, at du og din familie kan bo i huset i hele efterårsferien.
Skønt.

Gode nyheder til mor

Du ringede derefter til din mor for at fortælle hende den gode nyhed om, at I har fundet et stort og rummeligt sommerhus. Det har plads nok, og der er gode faciliteter. Hun spurgte dig om, hvordan det lykkedes at finde det. Der er jo kæmpestor efterspørgsel på sommerhuse i efterårsferien. Du forklarede hende, at der er mange bureauer, der har sommerhusudlejning. Det handler bare om at finde et af de store bureauer. De kan altid hjælpe. Uanset om det er Grenå eller for eksempel Vestkysten.