Skilsmisse og forældremyndighed

ægtepar skændes

Når vi stifter familie, så er det som regel ud fra et inderligt og ærligt ønske om at få et barn. Der er glæde, når den første nyhed om graviditeten kommer. I – barnets forældre – er lykkelige. Der kommer så en svær periode, hvor I begge løfter opgaven som nye forældre: Det lille barn bliver sygt, I er trætte, fordi den lille holder jer vågne, osv. I får dog også mange glæder – fx når den lille smiler for første gang – eller siger sit første ord. Der kommer toilettræning, de første skridt, gråd over, at det gør ondt i gummerne, når de første mælketænder bryder igennem. Og ja, udgifterne til tøj til barnet er enorme – den lille vokser jo med lynets hast.

Forældre er lykken

Der er intet bedre end at blive far eller mor. Følelsen af lykke og kærlighed til barnet er ubeskrivelig. De fleste forældre kommer igennem de første lidt svære år. Måske kommer der også en lillesøster eller en lillebror til det første barn. Der er dog nogle par, der ikke kommer igennem de første år som en familie. Der kan være problemer, som bevirker, at parforholdet skal opløses.

Konflikterne imellem jer kan blive så store, at I vælger at skulle skilles. Det er desværre noget, vi ser ret ofte. Ifølge Danmarks Statistik, så ender 35% af alle ægteskaber i skilsmisse. Nogle af dem sker fredeligt. Men andre sker under store og svære konflikter – hvor ingen af parterne vil gå med til at mødes og finde en ordning på de fremtidige forhold – især for børnene. Her kan der blive skabt store skænderier om, hvem der skal have forældremyndigheden over dem. Som regel tilfalder forældremyndigheden børnenes mor. Men der kan være forhold, som bevirker, at det er deres far, der skal have den. Det er noget, som retten vil bestemme.

Den rette skilsmisseadvokat

Er du far og i en svær skilsmisseproces, hvor din eks ikke vil lade dig se børnene, så vil jeg uden at blinke med øjnene anbefale, at du kontakter en skilsmisseadvokat, der kan støtte dig i din sag. Som far til dine børn, har du mulighed for at få forældremyndighed – enten delt (eller fælles) med din eks – eller fuldt. Det kommer meget an på forholdene og børnenes mors evne og kapacitet til at varetage jeres børns behov. Du kan søge om fuld forældremyndighed, men du vil få brug for en advokat, der har indsigt i, hvad der skal til.

Forældremyndighed

Det er naturligvis meget svært at stå i en situation, hvor du skal skilles, finde en ny måde at leve på og samtidigt søge om forældremyndighed. Der er mange faktorer, der skal tænkes med ind. Derfor er en advokat med speciale i samværssager din løsning.

Hun eller han vil kunne vejlede dig – skridt for skridt. Det handler jo ikke kun om bodeling, underholdsbidrag til din eks og materielle værdier. Det handler også om, at du skal sikre, at du – og dine børn – fremover kan have et forhold til hinanden, som sikrer, at familien ikke går helt itu. Mange familier, der har været igennem en skilsmisse er da også kommet godt igennem den svære proces – med hjælp fra en advokat.