Fødevaremaskiner

Siden den her populære kok har fået sit eget tv-program, har vi fået meget travlt med at sælge pancetta. Alle vil åbenbart i gang med at lave deres egne pastaretter med en eller anden sovs, der indeholder pancetta. Efterspørgslen er virkeligt steget, og vi kan dårligt følge med. Vores slagteributik er lille. Den betjener kun befolkningen her i nabolaget, og vi er i skarp konkurrence med de store supermarkedskæder. Vi har boet her i gaden i siden 1989 og er stolte, over at vi er kommet igennem krisen med skindet på næsen. Vi har gjort alt, hvad vi kan for at holde den gode kvalitet, vores kød har.

Kød i god kvalitet

Og folk ved godt, hvad de vil have, når de køber kød: God kvalitet. Hver lørdag er her en kø af mennesker, der køber ind til weekendens og ugens måltider. Og alle vil have pancetta. Vores leverandører af kødet, som vi selv skærer ud, undrer sig. Men vi har klaret at tilfredsstille alle vores kunder indtil nu.

Men når der er tryk på – især om lørdagen – har vi virkeligt travlt. Især fordi vi bruger tid på at skære kød i terninger. Her bor mange mennesker i området, og en stor del er ældre mennesker. Mange af dem har ikke kræfterne til selv at skære kødet i tern. Og de ved, at vi yder den service overfor dem.

Slagterimaskiner

Vi kan forberede en del af kødet, dagen i forvejen, men vi vil helst sørge for, at kunden ser, at vi skærer kødet ud. Så er de sikre på, at de får det stykke, de vil have.
Men presset er som sagt for stort, og vi har haft nogle grimme ulykker med, at vores medhjælpere skærer sig i fingrene, fordi de glemmer at bruge deres beskyttelseshandske, når de skærer kødet.
Derfor er vi ved at overveje, om vi kan få råd til at købe en terningsskærer. Vi har været på besøg hos flere forskellige forhandlere af slagterimaskiner for at se forskellige modeller. Vi har godt nok et stort kølerum og et rimeligt stort baglokale, hvor vi skærer kødet ud. Men en terningsskærer kan være rigtig stor. Vi så bl.a. én, der kan skære op til 4.000 kg kød i timen. Den var virkelig stor. Så stor en maskine har vi alligevel ikke brug for. En lille maskine vil være tilstrækkelig til os.
Vi så en lille maskine. Det var hos en anden forhandler af slagterimaskiner.

Gode muligheder

Han fortalte, at han kan levere den mindste model om ca. 6 uger. Den skal importeres fra Tyskland. Vi bad ham om at bestille den med det samme. Vi spurgte ham, om han kunne gøre noget, for at maskinen kunne komme hertil noget hurtigere. Det kunne han ikke love os, men han ville prøve.

6 uger er nemlig lang tid at vente. Der er kun 8 uger til jul, så hvis maskinen kan være her senest 2 uger inden, og vi kan nå at lære at håndtere den korrekt hurtigt (Han forklarede os, at det skal vi højst bruge et par timer på.), så vil vi være rigtigt glade – og vores kunder endnu mere tilfredse, fordi vi kan betjene dem hurtigere.