Gode råd om værktøj

Jeg kan godt lide at bruge mine hænder, når jeg ikke er på arbejde. Jeg er forsker på universitet og laver meget intellektuelt arbejde. Men når jeg holder fri, og hjernen ligesom skal have lov til at hvile, så laver jeg ting og sager til hjemmet. Jeg er virkeligt kommet med på den her DIY-bølge. Huset, vi bor i, er også gammelt, så her er ofte ting, der skal repareres. Det gør jeg så.

Uden el-værktøj går det ikke

Det er ligegyldigt, om det er et vandrør, der er lækket, eller om det er en ny lampe, vi skal have sat op. Jeg klarer det. Helst i weekenderne, når, her er fred og ro. Forleden lørdag var jeg så nede i forretningen, hvor jeg køber værktøj, jeg skal bruge for at se på vådslibere. Min kone har bedt mig om at slibe hendes køkkenknive op, så de kan skære grøntsagerne. Vi har godt nok en almindelig slibesten, men jeg tænkte, at det var min chance for at få endnu et stykke el-værktøj til samlingen, og jeg ved jo, at der er masser af gode tilbud på billigt el-værktøj her: https://www.dorchdanola.dk/produkter/el-vaerktoj.html .

En vådsliber er, hvad man har brug for, når man skal slibe 7 knive op. Jeg fandt da også en lækker maskine. Den har det hele og kan bruges til at slibe både knivene og mine stemmejern. Den kan også bruges til at slibe sakse. Den har holdere, og jeg kan justere den, så slibningen bliver præcis. Nem at bruge. Så da jeg kom hjem med vådsliberen, gik der kun en time, og alle knive og sakse var blevet skarpe igen.

Kælderværkstedet

Den fylder ikke så meget i mit kælderværksted, og den er nem at flytte på, så jeg synes, at jeg gjorde et rigtigt godt køb. Ok, den kostede nogle kroner. Men, det er bare så fedt at kunne gøre tingene selv. Det kan godt være, at det er dyrere at købe en vådsliber, men det er jo kun en udgift én gang. Knivene skal da slibes igen og igen. Havde jeg ikke købt den, så var jeg sikkert nødt til at sende min kones køkkenknive til slibning et eller andet sted ude i byen. Det ville måske ikke have kostet lige så meget sliberen, jeg købte, men det er jo en udgift, der kommer igen og igen. Så på længere sigt kan det betale sig. Og fordelen er, at den kan jo også bruges til andre stykker værktøj end kun knive. Fx mine stemmejern.

Kan bruges til mangt og meget

Jeg tænker, at den sikkert også kan bruges til at slibe en jernstavs ende ned, så den ikke er skarp længere. Det har jeg faktisk brug for at få gjort. Vi har sådan et gitter, hvor en gammel bøjet jernstav er rusten. Den skal skiftes. Så jeg tænker, at jeg vil købe en ny stav bøje den til, og slibe enderne, så man ikke kan skære sig på dem. Det må vådsliberen da være ideel til at kunne gøre. Så skal jeg ikke stå og file staven ned i flere timer. Udfordringen kommer til at ligge i at få svejset staven ind i gitteret, så det ser pænt ud.