Forsinket igen

Der er godt med mennesker i lufthavnen. Sommerferien er startet, og alle skal på ferie til forskellige eksotiske steder. Nogle skal en tur til Viet Nam og opleve det smukke land. Andre skal til Norge og vandre i fjeldene. Andre igen skal til Sydeuropa og nyde strandene og solen dér. Der er mange passagerer, som har, ankommer fra andre steder, og som skal videre her fra lufthavnen. Det kan betyde for nogle, at deres flyafgang bliver forsinket.

Hvorfor forsinkelser?

Der kan fx have været storm i Thorshavn, og flyet derfra forsinker måske dit fly, som skal til Athen, fordi det er nødt til at vente på, at flyet fra Thorshavn ankommer. Der er nemlig passagerer fra Thorshavn, som skal videre til Athen med samme fly, som du skal med.

Det kan være en bitter pille at sluge. Her har du glædet dig til at lande i Athen om godt 3 timer for derefter at skulle med et skib fra Piræus ud til en af øerne. Du bliver forsinket og når ikke båden.
Det betyder, at du er nødt til at lede efter overnatning i Athen, så du kan komme med skibet dagen efter. Men det kan være svært at finde overnatning i den by i sommerperioden. Alle værelser er booket. Hvad gør du så?
Det første er, at du ringer til din rejsekonsulent for at få ham til at finde et værelse i Athen. Det næste er, at du bør søge om erstatning for forsinkelsen.

Erstatning ved forsinket fly

Der findes nemlig en flyforsinkelse aftale, som gælder i hele EU. Den er gældende for alle flyselskaber, som har hjemme i EU, og den vedrører alle lufthavne i EU. Du kan få erstatning ved forsinket fly!
Flyforsinkelse aftalen er lidt kompliceret at finde rundt i, fordi der er forskellige krav om tider og afstande, der skal være opfyldt. Alt efter hvor længe flyforsinkelsen varede, og hvor langt du skulle flyve, fastsættes erstatningen. Og du har ret til erstatning. Du har mistet en del tid. Tænk nu, hvis du ikke skulle på ferie, men til et vigtigt forretningsmøde? Det kan være dyrt. I dette tilfælde har du mistet en forbindelse videre til din destination med et skib.

Det fører til et kortere ophold på øen, end du havde regnet med. Men du skal alligevel betale for alle overnatningerne, du har booket, fordi du ikke kunne nå at melde afbud til første overnatning i tide – plus at du har skullet betale for en ekstra overnatning et sted, du egentlig ikke ville være.

Sker det for dig, og du ikke har modet eller tiden og kræfterne til at kontakte flyselskabet selv, så kan du bruge en af de servicer, der findes på nettet. De kan hjælpe dig med at køre en sag om erstatning mod flyselskabet. Det koster lidt penge at bruge den slags service, men det er pengene værd. Og du vil ofte kunne få hurtig besked om dit krav overfor flyselskabet bliver mødt. Dertil kan du få ekstra oplysning om, hvilke rettigheder du faktisk har som flypassager. Der er mange af os, som slet ikke ved, at vi faktisk har krav på erstatning, når et fly er forsinket.