Varmepumpe til god pris?

Sommerhuse bruges ikke kun om sommeren, og derfor bør du overveje en varmepumpe. Der er mange mennesker, som bruger deres sommerhus hele året rundt. Fx er der mange, der kan godt lide at tage med hele familien hen til sommerhuset i juleferien. Og der bliver helt sikkert brugt et par weekender i løbet af foråret og efteråret i sommerhuset, hvor man gør haven og huset klar til brug i løbet af hhv. sommeren eller vinteren. Men mange sommerhuse har ikke tilstrækkelig opvarmningskilder. Det kan være der, er en brændeovn eller en pejs.

Udsving i temperatur

Det betyder, at huset er udsat for temmelig store temperaturskift i løbet af året. Det kan variere fra + 30 grader til – 15 grader alt efter hvor varm eller kold vinteren er. Og disse tider, hvor klimaforandringerne virkeligt kan mærkes, kan man vist roligt antage, at den slags temperaturforskelle vil stige. Det kan være lidt farligt for sommerhuset, hvis der er problemer med udluftning og isolering. Men det findes der en virkelig god løsning på: Man kan sætte en varmepumpe op.

En varmepumpe kan nemlig erstatte en el-radiator, så man kan varme sommerhuset op, hvis der er meget koldt. Samtidigt – eller rettere: På et andet tidspunkt i løbet af året kan varmepumpen bruges til at nedkøle et rum. Fx når der er for varmt i det lille soveværelse midt i juli måned.

Billig i brug

Og så er den billig i brug. Det er nemlig sådan, at generelt så producerer en varmepumpe mere energi, end den bruger. Det betyder, at der er mulighed for at spare mange penge på elregningen for sommerhuset. Nogle siger op mod 70% besparelse. Det ved jeg så ikke, om gælder for alle, men hvis bare en 30% besparelse på elregningen kan garanteres, så vil jeg sige, at investeringen i en varmepumpe er god. En varmepumpe behøver ikke at koste spidsen af en jetjager. Du kan sagtens finde en billig varmepumpe.

Og ofte er det muligt at lave en afbetalingsordning med forhandleren, så du ikke er nødt til at give et stort beløb på én gang. Der findes nogle luft-til-luft varmepumper, som kan styres via wi-fi. Det kan være en fordel. Hvis du fx er på vej til sommerhuset, og det er koldt, kan du slå den til, fx en halv time før, så der er lunt i huset, når du ankommer.

Nogle varmepumper kan programmeres til, at der holdes en konstant temperatur i sommerhuset. Fx 10 graders varme. Det kan medvirke til, at der ikke kommer fugtskader eller andre skader i huset.

Jeg ved dog ikke, om du kan benytte dig af håndværkerfradraget, hvis du sætter en varmepumpe op i dit sommerhus. Jeg ved, at du kan benytte det, hvis du sætter én op i din primære bolig. Det bliver du nødt til at undersøge. Men jeg er også sikker på, at en forhandler kan svare på det spørgsmål.

Hvis jeg ejede et sommerhus, så ville jeg helt sikkert sætte en billig varmepumpe op til en lav pris. Billig er et relativt begreb, men se varmepumpe priser: Bedste-varmepumpe.dk, hvor du også kan indhente tilbud på varmepumper. Et sommerhus er en fritidsbolig, hvor man ikke vil have problemer, men heller ikke har brug for det bedste af det bedste.