Spil for sjov

Her på gården, hvor vi bor, har vi massevis af plads. Både udendørs og indendørs. Vi er et kollektiv. Vi er tre børnefamilier, som bor på gården. Vores børn er nogenlunde jævnaldrende – her er i alt 7 børn, og så er her, også 5 bedsteforældre. Vi holder tit fest for venner og bekendte, og vi har ofte anledning til feste. 18 fødselsdage om året, og så er der bryllupsdage, studenterfester, konfirmationer og så selvfølgelig jul.
Vi har en ordning om, at vi hvert år giver børnene en fællesgave. 1 gave, som de skal dele med hinanden. Det er os 6 forældre, som giver dem den gave. Bedsteforældrene må gerne være med til at give gaven, men de må også være fri, hvis de vil det.

Sjov leg og spil

Sidste år gav vi dem en legeribbe, de kan lave forskellige øvelser på. Den står inde i legerummet. Vi har tidligere givet dem en trampolin. Den har været – og er stadig – meget populær.
I år har vi besluttet, at de skal have et spillebord. Sådan et af de der multispilleborde, man kan få. Det er en supergod idé, fordi man kan få nogle borde, som indeholder rigtigt mange spil: Bordtennis, bordfodbold, billiard og mange andre spil. Der er nogle borde, som har så mange spil, at der er noget at spille for alle aldre.

Multispillebord

De helt små kan også være med, og os og de gamle kan også. Så vi går efter efter et multispillebord. Især det, som vi har set med ben, som kan indstilles i højden.

Vi har fundet ét, som også indeholder en almindelig plade, så bordet kan fungere som et almindeligt spisebord. Det, synes vi, er ret praktisk, fordi, når vi har gæster, så mangler vi altid bordplads til buffeten, vi laver. Og efter spisning kan bordet så få funktion som spillebord, så børnene kan få lov til at lege. Det vil de elske. Når deres kammerater er her, er der altid skænderier om, hvad de skal spille.

Nu kan de få lov til at spille med forskellige spil. Det er ikke sådan, at vi tror, vi undgår skænderierne, men vi tænker, at vi giver børnene flere muligheder for at spille forskellige spil. Så er der måske nogle, der skal være lidt tålmodige og vente på, at de kan få lov til at spille fx bordfodbold, imens de andre spiller pool. Vi tænker, at det nok også kan få de voksne gæster til at være med til nogle af spillene. Selv vil jeg da gerne være med til at spille pool med de små. Og der er da flere af mine venner, som elsker at spille bordfodbold. Så det er helt sikkert, at spillebordet bliver et nyt aktivitetssted – også når vi har gæster. Og til hverdag vil det sikkert også blive brugt flittigt. Vi er glade for, at vi fandt på det. Og vi glæder os til at se børnenes reaktioner, når de får det. Selvom vi plejer at give dem fællesgaven til jul, så har vi lavet om på reglen og giver dem gaven til den sommerfest, vi holder i næste uge.