Gamle hulmure

Mit hus er gammelt. Det er dog et ret lækkert hus at bo i. Jeg har brugt en formue på at sætte det i stand. Og faktisk så er det nok et af de allermest energivenlige huse her i kvarteret. Det ser slet ikke moderne ud. Det er en gammel murermestervilla, og faktisk, så kan man godt forledes til at tro, at jeg og min familie har en varmeregning, der siger spar to til, hvad nyere huse påfører deres ejere. Men sådan er det ikke. Jeg har nemlig været ret fornuftigt. Lige da jeg købte huset, så sørgede jeg for at få det gennemisoleret.

Hulmursisolering overalt

Du ved, der skulle laves hulmursisolering overalt. Der skulle lægges nye gulve, og der blev naturligvis isoleret under gulvene i stueetagen. Jeg fik også sat nye vinduer i hele huset. Og ved samme lejlighed fik jeg også sat en varmepumpe op. Det har betydet, at vi ikke bruger ret mange penge på at varme huset op. Og det har vi kunnet mærke på vores budget i de sidste næsten 10 år. De penge, som vi har sparet, har vi så løbende brugt til flere forbedringer i huset. Fx har vi fået lagt et nyt gulv, hvorunder der er lagt et ekstra isoleringslag. Det har givet endnu en besparelse på varmeregningen, fordi isoleringen er blevet bedre. Manglede isolering koster sgu!

Brændeovnen

Vi har også fået lavet noget med en brændeovn, der kan tage både almindeligt brænde og træpiller – eller briketter – eller hvad man nu kalder dem. Vi er nået dertil, hvor varmeregningen efterhånden er så lille, at vi kan se frem til at få lov til at realisere vores næste, store projekt: En rejse rundt om hele jorden. Vi vil gerne være afsted i 6 måneder og har besluttet at tage af sted til næste sommer, hvis verdenssituationen og corona‐virusset ellers tillader det. Huset vil blive fremlejet i de 6 måneder. Vi ved allerede til hvem: Min lillesøster og hendes mand. De går med tanker om at købe deres eget hus, men er lidt betænksomme over det. De er bange for at få for meget at gøre med både hus, have, jobs og små børn. Så vi blev enige om, at inden de kaster sig ud i et eventuelt huskøb, så kan de bo i vores, mens vi er væk, og forsøge at få en hverdag til at fungere.

Svært med børn og jobs

Det kan være svært, når man har meget krævende jobs, sådan som de har – og samtidigt har 3 små børn. Men jeg håber, at de finder ud af, at det bare er et spørgsmål om at ville det. Man kan lære at have hus, have, familie, jobs mv. Det har vi jo gjort. Og jeg skal nok sørge for at give dem alle de gode råd og fif, jeg kender til, når man køber et hus. Jeg håber bare, at de finder en god hverdag. Og så håber jeg, at de vil forstå, hvorfor jeg har lagt mange penge i huset: Hulmursisolering, nye gulve, varmepumpe, nye vinduer mv. Det har nemlig været kilde til deres undren, over at vi ikke har været på ferie i mange år.