Grækenland i stedet

De olympiske lege er overstået. Rart. Så kan vi endelig vende tilbage til virkeligheden. Vi havde jo haft en drøm – siden sommeren 2020 – om at vi kunne komme til Tokyo og se olympiade. Men den brast, da vi fik at vide, at japanerne ikke ville modtage rejsende fra resten af verdenen. Så vi har siddet her og fulgt vores håndboldherrer, få sølvmedaljer, dressurpigerne blive snydt for en medalje på grund af små fejl. Vi har heppet på sejlerne og atleterne. Og nu er det slut. Og vi har stadigvæk to ugers ferie, som skal bruges.

Til det græske

Ferie – er altid herligt. Men fordi vi ikke kunne tage til Japan, og fordi vi faktisk har udlængsel, så her jeg taget, initiativet til at finde flybilletter til Grækenland. Mest fordi vi aldrig har været i det land. Men også fordi vi har hørt meget godt om landet her de seneste 2 års tid. Vi har fx hørt, at grækerne har klaret det her med Covid rigtigt flot. De har holdt deres sygehussystem i live, også selv om det har været ved at bryde sammen flere gange. Og vi har jo hørt om deres kæmpegæld. Så tallene, de har vist, er imponerende.
At min valg har været Grækenland, skyldes også, at jeg har en idé om, at det er et venligt – og stoisk folk – måske lidt som japanerne.

Forhåbentlig ingen forsinkelse

Jeg har læst noget om, at beskedenhed og gæstfrihed er en dyd i Grækenland – ligesom i Japan. Nu ser vi. Vi tager afsted om 3 dage. Skal kun være væk i en lille uges tid. Så jeg håber, at jeg har valgt rigtigt. Lidt ferie og sommer skal vi da have. I fremmede omgivelser.

Det er en charterrejse, jeg har booket. Håber virkeligt ikke, at vi bliver ramt af flyforsinkelse og den slags. Vi får tilstrækkeligt med at skulle vise papirer, for at vi er covid-frie og ikke udgør en fare.