Høretelefoner hjælper

Jeg sidder her ved mit hjemmekontor og er ved at ordne alt, der har med at få betalt regninger til tiden. Samtidigt lytter jeg til god musik. Det er sådan et rutinearbejde, jeg laver 2 gange om måneden. Jeg hader at lave arbejdet, men det skal gøres. Så et godt stykke musik via iTunes er altid velkommen. Jeg har sådan nogle små høretelefoner, man stikker i ørerne. De er ikke så gode, og når jeg skruer op for lyden, så kan alle andre, der er i rummet også godt, høre, hvad jeg hører. De isolerer heller ikke for lyd udefra. Det er lidt bøvlet.

Hvilke hovedtelefoner er gode?

Jeg kunne godt tænke mig et par virkeligt gode høretelefoner. Du ved sådan nogle, som man sætter på ørerne, og som har blød belægning, der samtidigt isolerer for lyde, der kommer udefra. Hvis man kan få dem trådløse eller med Bluetooth, så vil det være ideelt. Det eneste, jeg ikke vil have, er sådan nogle grimme kæmpestore nogen, der får en til at ligne en gæst fra Mars. Jeg har set, at der er mange, som har høretelefoner på, når de rejser med toget. Om det er, fordi de lytter til musik eller podcasts, eller om det er, fordi vil lukke larmen fra toget og andre passagerers snakken ud ved jeg ikke. Men jeg synes, det er en god idé.

Klog datter

Det var egentlig min datter, der gav mig idéen med at få et sæt høretelefoner. Hun har et sæt, som hun bruger sammen med sin mobiltelefon. Da hun en dag kom hjem fra sit fritidsjob, havde hun sådan et par på hovedet. Det så lidt sjovt ud, med de her polstrede øreklapper. Ørebøffer kaldte hun dem. Meget fint ord. Det er en god betegnelse for øreklapperne. Med lidt god fantasi kan man godt se, at det ser ud, som om hun har en hakkebøf på hvert øre.
Jeg havde ikke set hende med dem før, så jeg spurgte, om jeg måtte prøve at lytte til et stykke musik med dem. Det måtte jeg gerne.

Jeg ville gerne lige prøve at høre, om de virkeligt kan isolere fra lyde udefra, så jeg bad hende om at larme lidt, mens jeg lyttede. Jeg tog høretelefonerne på, satte et stykke musik i gang og bad hende om at flytte rundet på gryder og låg i køkkenet, hvor vi sad. Det gjorde hun, mens jeg lyttede. Jeg må sige, at jeg blev gevaldigt overrasket over, hvor gode de var. Kunne slet ikke høre, at hun havde vandet løbende, raslede med potter og pander og skålede med to glas vand. Opvaskemaskinen er forholdsvist lydløs, men jeg havde heller ikke lagt mærke til, at hun også havde sat den i gang.

Jeg spurgte hende om, hvor hun havde købt dem om mærket, og om de er dyre. Hun fortalte mig, at man nemt kan købe dem via nettet. Jeg havde fundet en ret god guide her. Det er bare et spørgsmål om at finde nogle, man kan lide sådan i udseendet. Man kan nemlig få nogle, der er virkeligt store, mens andre er lidt mere diskrete. Hun fortalte mig også, at man ikke behøver at kigge efter særlige brands. De er nogenlunde lige gode alle sammen.