Hvad laver du?

Som selvstændig låsesmed i København kommer jeg ud for lidt af hvert. Mestendels skal jeg åbne døre for folk, der ikke kan finde deres nøgler. Det kan tage lidt tid hos hver kunde alt efter hvilken type lås de har i deres bolig. Det undrer mig, at der er så mange mennesker, der glemmer deres nøgler derhjemme. Og det undrer mig også at se, hvor få der egentlig for foretaget et tjek af deres låse, når de lige er flyttet ind. Men det er ikke kun folks hoveddøre, jeg skal åbne for dem.

Forkælede fruer 🙂

Forleden dag var det en af de der forkælede fruer, der ikke havde skiftet batteriet i sin bilnøgle. Hun var grædefærdig og kunne ikke tænke klart. Selvfølgelig fik jeg åbnet hendes bil, og da det ikke er første gang, at jeg har sådan en kunde, gav jeg hende et batteri til bilnøglen. Det var hun meget taknemlig for. Men hvorfor ved folk ikke, at batterier har en vis levetid. De skal skiftes i ny og næ. Eller ved de det? Er det bare ubetænksomhed, som gør, at de ikke har et ekstra batteri? Eller er det stress, som gør, at man bare glemmer de mest almindelige ting?

Men det er ikke kun døre til biler og boliger, jeg skal åbne. Jeg har for nylig været ude på en stor opgave, hvor vi skulle lave et kæmpestort system til adgangskontrol i en ny bygning. Det var en spændende opgave. Ny bygning, som håndværkerne var ved at lægge sidste hånd på. For mig var det rart at arbejde sammen med andre professionelle. At de ikke er låsesmede, var helt fint for mig. Det var rigtig rart at arbejde på en opgave, hvor man ikke også skulle være så serviceminded og tale pænt til kunder hele tiden. Når noget ikke gik, som det skulle, så var det tilladt at bande – højt.

Vesterbro summer

Det var også rart at se, hvordan de andre håndværkere arbejder. Ham, elektrikeren, som jeg arbejdede sammen med, var en helt fin fyr. Glad og fuld af gode historier. Vi fik nogle gode grin sammen og er også blevet venner på Facebook. Vi har aftalt at gå i byen sammen en aften i den nærmeste fremtid.

Han spurgte meget til, hvordan det er med låsesmede på Vesterbro. Er vi mange? Er der stor konkurrence i branchen? Har jeg ansatte? Og alt muligt.
Jeg forklarede ham alt, hvad jeg ved om min branche. Om vores etiske regler og om lovgivningen omkring låse. Om, hvordan forsikringsselskaber kræver, at der skal være særlige låse i boliger eller på cykler, før de vil dække for et eventuelt indbrud eller tyveri.

Til gengæld fik jeg en masse information om elinstallationer, om volt og watt og om, hvordan jeg kan bruge håndværkerfradraget derhjemme. Fx hvis jeg vil have installeret en varmepumpe. Han fortalte mig også om hvordan det er at være selvstændig elektriker. Og han var lige så glad som jeg for at få en tjans, hvor vi ikke skal være super venlige overfor kunder, som stiller en masse spørgsmål.

Hvad laver en låsesmed?
En låsesmed arbejder med tyverisikring, oplukning af låse, udskiftning og reparation af låse.

Kan man ringe til en låsesmed i København døgnet rundt?
Ja – til nogle af dem, der har døgnvagt. Vi kender til denne låsesmed med døgnservice i hele København: Tlf.: 22 59 6013