Samarbejde

Det har været noget af en træningslejr, jeg lige er kommet hjem fra. Vi er et hold på 16, som har været på teambuilding kursus. Vi har været afsted her i weekenden, og vi har roet i kajak leget cowboys og indianere, lavet mad sammen, spillet forskellige spil, og har her i eftermiddags fundet ud af, at vi godt kan samarbejde. Det har ellers været et stort problem for os. Men det har været fedt at være på det her kursus i sjov teambuilding samarbejde. Vi tog afsted lørdag morgen – meget tidligt. Kørte op til et kursuscenter, som ligger i et naturskønt område, og blev sat i gang med at lave forskellige øvelser. Kursuslederen forklarede os, at kurset sigter på, at vi styrker vores sammenhold, så vi kan blive gladere på vores arbejdsplads.

Tidspres

Der har nemlig været mange sure miner på grund af tidspres og mange misforståelser i kommunikationen mellem os. Vi så godt på vores tal, at det ikke går helt så godt som vi gerne vil have det. Vi holdt møder for at finde en løsning på, hvorfor vores salgstal falder. Men her efter et år med en nedadgående linje, så vi, at vi misforstår hinanden, og mange af vores daglige aktiviteter bliver udført forkert. Et eller andet går skævt i vores interne måde at samarbejde på. Men vi er åbenbart ikke fleksible nok til at ville ændre på noget hver især. Det betyder, at nogle af medarbejderne ikke føler, at de er med på holdet.

Kursus i team building

Da vi ikke er villige til at fyre personale, besluttede vi at tage på et teambuilding kursus. Det er så det, jeg lige er kommet hjem fra, og jeg er dødtræt. Fysisk og psykisk. Det har været hårdt. Men godt tror jeg. Jeg har opdaget, at nogle af medarbejderne på holdet kan nogle ting, som jeg selv har meget svært ved. Nu ved jeg, at jeg kan få hjælp fra dem. Ja, jeg ved også nu, at det er ok at bede om hjælp. Omvendt, så ved jeg også, at jeg har evner, som nogle af de andre ikke har. Og de må gerne spørge om hjælp, hvis de mener, at jeg kan hjælpe dem.

Kurset viste os, nemlig, at egentlig så vil vi helst arbejde som glade mennesker, og at vi også helst vil have, at arbejdet er nemt for os. Nemt forstået på den måde, at vi kan lide det, vi gør. Jeg ved fx nu, at min kollega hader at lave research, men elsker at skrive. Jeg har det omvendt: Hader at skrive, men er hamrende god til research. Vi fandt ud af, at vi er et godt match for hinanden professionelt. Indtil i fredags havde vi set hinanden som indbyrdes konkurrenter, fordi vi hver især sad og kæmpede med ting, vi ikke bryder os om at lave.

Nu er vi derhenne, hvor vi på vej hjem i bilen diskuterede et forslag til ledelsen om at lave nogle af arbejdsgangene om. Vi vil foreslå, at vi arbejder i små teams, der er sammensat efter funktioner i stedet for at arbejde individuelt på specifikke emner. Og så sluttede vi af med at diskutere en artikel om trygheden i tyverialarmer – denne her.