Når arbejdet er sjovt

Har du nogensinde tænkt på, at det er sjovere at arbejde, når du føler, det er en leg? Jeg har. Og jeg synes selv, at det er sjovest, når jeg har kollegaer, der har humoristisk sans. Ikke bare sådan, at de er gode til at fortælle sjove vittigheder. Men hvis de kan vende en negativ tanke eller udtalelse til noget positivt og med humor, så alle kommer til at grine, så bliver tingene meget nemmere. Ikke at et problem bliver begravet i sjove bemærkninger. Nej.

Humor!

Men med humor på arbejdspladsen bliver det faktisk sjovere at løse problemer. Og det bliver sikkert også bedre løsninger, man finder netop, fordi, når vi griner, så slipper vi også tankerne løs, og tør sige dem højt. Det kan være meget værdifuldt. Intet er værre end at gå i stå over et problem, man skal løse, fordi rutinen og negative tanker har fået lov til at overtage.

Sjov foredragsholder

Det var faktisk en meget humoristisk foredragsholder – Rune Green, der fik mig til at tænke over de her ting. Han holdt et foredrag for os for cirka et halvt år siden. Og siden da har vi sådan set bevidst arbejdet med at få mere humor ind på kontoret her. Og det virker:

Forleden havde vi en pinlig situation. Jeg var kommet til at sende en bunke mails ud til de forkerte mennesker. Jeg var grædefærdig og helt handlingslammet over fejlen, jeg lavede. Men en af mine kollegaer kom til min redning. Han lavede sjov med mig og hjalp mig. Du, vi sender dem en followup mail til dem, hvor vi siger undskyld ulejligheden og fortæller dem, at vores arbejdshest blev træt. Og så skal du se, de svarer nok tilbage, at det er ok.

Han satte sig og skrev mailen, fik den afsted. Der gik ikke ret mange minutter, og det første svar kom: Helt ok – smiley – vi bliver alle trætte i ny og næ. Med venlig hilsen osv.