Rom eller gin?

Drinks med rom eller gin

Din storebror har inviteret dig og din kæreste til sin fødselsdag. Han fylder 40 og vil fejres. Klart. Det vil du da også, når du fylder 40. Du har da også allerede fundet ud af, hvad din bror skal have i fødselsdagsgave. Han skal nemlig forkæles. Han er sød og har hjulpet dig meget igennem nogle svære perioder i dit liv. Du har besluttet, at han skal have et års medlemskab i en romklub. Han er nemlig også blevet grebet af den her trend, der handler om, at man skal nyde rom – og ikke bare blande det i et glas cola. Selv ved du intet om rom. Du har læst dig frem til, at man kan få mørk rom, og man kan få lys rom. Mere ved du ikke om det. Rom – eller andre former for stærk spiritus har sådan set ikke din helt store interesse.

Selv drikker du ikke

Du drikker nemlig ikke så meget alkohol. Men du forstår godt, hvis andre mennesker gerne vil nyde et glas i ny og næ. Din bror af et af dem. Han kan faktisk holde lange foredrag om en flaske rom, som han købte for en del år siden. Han nyder det virkeligt. Han drikker ikke rom, fordi han vil være fuld. Nej, han bruger det som et middel til at slappe af med – ofte efter en lang og hård arbejdsuge. Du overvejede faktisk at give ham en flaske rom i fødselsdagsgave. Sådan en af de dyre. Men fordi du intet ved om rom, så kunne du ligesom ikke lave et kvalificeret køb. Da du så, at der findes en romklub, tænkte du, at det måske er en bedre gave at give ham et medlemskab til den.

Dansk rom fra Skotlander

Han vil få en flaske rom fra Skotlander sendt nogle gange om året – og han vil få mulighed for at købe rom – med rabat. Og hvem vil ikke gerne spare lidt penge? Han ved allerede, at du har givet ham medlemskabet. Han har nemlig allerede modtaget den første flaske rom fra klubben. Den blev sendt til ham den samme dag, som du købte medlemskabet til ham. Han ringede dig op og sagde tusind tak for det. Han var slet ikke klar over, at der findes romklubber i Danmark. Han fortalte også, at han var inde på klubbens hjemmeside for lige at tjekke den ud. Det er jo en fin klub med gode tilbud til medlemmerne – og de har noget af verdens bedste rom. Han var meget entusiastisk, og det glædede dig, at du havde fundet en god gave til ham.

Din smag er mere til gin

Selv holder du meget af økologisk gin – men smag og behag er jo forskellig. Nu glæder du dig til fødselsdagsfesten i næste uge. Der vil naturligvis være alkoholfrie drinks, så du behøver ikke at være hende den kedelige, der bare står med et glas sodavand i glasset. Du har da også været henne hos isenkræmmeren for at købe to glas. En ekstra lille gave til ham fra dig og din kæreste. To forholdsvist små romglas, der er særligt fremstillet til at kunne forstærke duften af den rom, han smager på. Du regner ikke med, at han allerede har sådan nogle glas.