Undergulv til tæppefliser?

tæppefliser

Alle taler om, at vi skal tænke på klimaet. Samtidigt er der også kommet et nyt pres på vores samfund: De stigende energipriser og ønsket om, at vi skal være uafhængige af at importere naturgas eller andre former for fossilt brændstof, har skabt to store problemer for den almindelige danske familie: Stigende energipriser og frygt for, at vi går en rigtig kold vinter i møde på grund af manglende energi. Ud over at den herskende situation også har medført voldsomme prisstigninger i transportomkostninger, så er de generelle leveomkostninger også steget.

Færre nye huse

Inflation og stigende renter betyder måske, at der i fremtiden ikke bliver bygget så mange nye huse. Men er du en af dem, der alligevel er i den situation, hvor tilladelsen til, at du kan bygge drømmehuset lige, er blevet givet, så vil du nok sørge for at få byggeriet i gang – og nå til et punkt, hvor du og din familie kan bo i huset uden at være bekymret for kulde, stigende energipriser og andre ubehagelige overraskelser, der eventuelt vil komme. Her skal du derfor være opmærksom på, at der er krav om, at du bygger på en måde, der både dæmmer op for CO2 udslip, og som sikrer, at dit hus får det bedst mulige indeklima.

Indeklima og gulvisolering

Et godt indeklima starter med god isolation af gulvet. Så når håndværkerne skal til at støbe fundamentet, så vær opmærksom på, at de skal anvende de bedste og mest miljørigtige materialer, når gulv og mure støbes. Særligt når det handler om gulvet, skal du være opmærksom på, at gulv ikke bare er et lag beton. Et gulv består af flere forskellige lag, som du ikke ser til hverdag. Du ser faktisk kun det øverste lag – nemlig det, som du går på. Under det skal der være et isoleringsmateriale, der kan sørge for, at fugt fra undergrunden ikke kan trænge op – samtidigt med, at det også kan isolere om fx rør til gulvvarme eller vand.

Thermotec under tæppefliser er godt

Her kan et materiale, der hedder Thermotec – læs om det her, varmt anbefales. Thermotec er et nyt miljørigtigt isoleringsmateriale, der er specielt fremstillet til gulvisolering. Det ligger ofte under fine gulve med tæppefliser eller andre løsninger. Det består af små kugler, der kan lægges fladt på fundamentet, inden der støbes et nyt lag gulv over det. De små kugler har nemt ved at lægge sig i hjørner eller rundt om rør. Det er nemt at arbejde med i modsætning til traditionelle isoleringsmaterialer, som ikke altid er særligt fleksible. Og fordi det er så fleksibelt et materiale, så skal der altså anvendes mindre af det.

Det kan derfor være en fordel, hvis du lige undersøger om den entreprenør, du har sat på husbyggeriet, kan skaffe Thermotec. Hvis det ikke er tilfældet, så bør du forlange, at han sætter sig ind i de nyeste teknologier og materialer. Det vil givetvis ikke kun være til din fordel, men også en fordel for ham! Som forretningsdrivende vil han givetvis være meget interesseret i at komme foran sine konkurrenter. Og når I har fået lagt de første lag gulv, så skal I naturligvis også sørge for, at I bruger de bedste materialer til isoleringen af hulmurene og loftet, så dit hus får et super indeklima.