Spørg og få svar

Nej, jeg hedder ikke Jørgen! Men jeg kan godt lide at stille spørgsmål. Og det gør jeg altid. Min mor kalder mig for Spørgejørgen. Hun siger, at jeg helt sikkert ender med at blive journalist eller sådan en reporter, der interviewer folk om alt muligt. Når hun kalder mig for Spørgejørgen, så ved jeg, at hun er irriteret på mig. Så er jeg lige præcist gået for langt med for mange spørgsmål om det ene eller det andet.

Hvad er der i?

For 4 dage siden sad jeg og lavede lektier i køkkenet, imens hun lavede mad. Jeg spurgte hende om, hvad hun lavede. Æggekage. Og så kom spørgsmålene vrimlende: Hvad putter du i den? Hvor mange æg skal du bruge? Er æggene friske? Hvor meget protein er der i et æg? Kommer far hjem til middag? Skal vi have dessert? Da vi kom til spørgsmålet om desserten, fik jeg et blik, der bare sagde ”Spørgejørgen!” Jeg er træt og har haft en hård dag. Kan du tie stille i bare 5 minutter?
Ok, jeg satte klisterbånd på læberne og løste matematikopgaven. Jeg har været flittig i skolen og glæder mig til næste uge.

Praktik

Jeg skal nemlig i praktik i næste uge. Det er sådan et tiltag, skolen laver. Vi, som går i 8. klasse, får lov til at komme i praktik på en lokal arbejdsplads for at se, om det, vi drømmer om at blive, virkeligt er det, vi vil.
Jeg skal i praktik som journalist på en lokal radiostation. Skolen har hjulpet mig med at finde pladsen. Det glæder jeg mig til. Det bliver sindssygt spændende at få lov til at interviewe forskellige mennesker, holde mikrofoner og se, hvordan det hele virker.
Radiostationen har sendt mig en mail med emner, de foreslår jeg, skal arbejde med. De vil gerne have, at jeg eventuelt også tilføjer særlige ting, som jeg gerne vil prøve til listen. Jeg skal sende den tilbage til dem i morgen.

Mikserpulte og musikinstrumenter

På listen står der forskellige ting, jeg ikke forstår:
Fx står der ”håndtering af mikserpult”. Jeg ved intet om teknik. Det, som jeg er interesseret i, er at se, hvordan det hele fungerer. Der står også ”lære at lave research”. Det kan jeg i forvejen. ”Skrive manuskript til interviews” – ok, det lyder spændende. Jeg har altid været glad for at skrive. Får gode karakterer i dansk stil. Men der står ikke ”interviewe gæster”. Det skriver jeg på min ’ønskeseddel’.

Der står også mange andre ting, såsom at tidstælle indslag udvælge musik, og tilrettelæggelse af et lille indslag efter mit eget valg. Jeg kunne godt tænke mig også at se, hvordan de bruger Facebook og den slags. Så det skriver jeg også på min liste til dem. Jeg ved jo da i det mindste en del om musikinstrumenter – det er da en start!
Hold op, det bliver kanon. Jeg håber et eller andet sted, at jeg kan få dem overbevist om, at jeg skal komme og arbejde sammen med dem også efter praktikken. Det kunne være så fedt. I stedet for at arbejde i et supermarked med at sætte produkter på hylderne, eller ved deres betalingskasser.